Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is e9c5aa1978980b4c73ca8e7ab278cf37.jpg
DJI Dock: geautomatiseerde drone operaties en de toekomst van eigendomsinspectie op afstand.

De drone-technologie heeft al een invloed gehad op alle sectoren waar op grote schaal gegevens worden verzameld. De volgende stap waar wij aan toe zijn en wat mogelijk gemaakt wordt door de lancering van dit DJI DOCK station , is ervoor te zorgen dat deze revolutionaire instrumenten met grotere autonomie kunnen werken op afgelegen en onbeheerde locaties. Dit volledig programmeerbare basisstation is betrouwbaar en eenvoudig te configureren, voor de M30 serie. zodat u alles heeft wat u nodig hebt om geautomatiseerde, herhaalbare dronevluchten uit te voeren voor vastgoedinspectie en meer.

Een drone station gebouwd om lang mee te gaan

Wanneer het gebruik van drones een prioriteit is, hebt u een oplossing nodig waarop u kunt vertrouwen. De DJI Dock is IP55-geclassificeerd en kan werken in omgevingen met temperaturen tussen -35 en 50°C. Als het weer tijdens een missie slecht wordt, zijn u (en uw M30) gedekt door waterdichte interne onderdelen. En als het weer echt te slecht is voor de M30 om veilig te vliegen, dan weet de Dock dat dankzij het ingebouwde weerstation.

De autonomie van het DJI Dock is gebaseerd op zowel duurzaamheid als intelligente overbodigheidsfuncties. Binnenin zit een batterij back-up. Zelfs een plotselinge stroomstoring zal niet verhinderen dat uw drone veilig terugkeert naar de basis.

Dit station is ontworpen om aan de omgeving te worden blootgesteld, zodat uw team dat niet hoeft te zijn. Het houdt vitale missies geautomatiseerd en op koers, 365 dagen per jaar.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is M30_Box-250x250-1.jpg

Gemakkelijk op te zetten, gemakkelijk te onderhouden
Het DJI Dock is eenvoudig te installeren en ontworpen om gemakkelijk te onderhouden . Hoewel het een toestel is met veel mogelijkheden en functies, neemt het een kleine oppervlakte van minder dan 1 m2 in beslag en weegt het slechts 90 kg. Voor de installatie zijn slechts vier bouten nodig – één voor elke onderste hoek – een stroombron, een internetbron en een paar minuten om de DJI RC Plus in te stellen.

Het controlesysteem van de DJI Dock bewaakt 24 uur per dag de status van het toestel en informeert u via FlightHub 2 over eventuele problemen.

In het onwaarschijnlijke geval dat er toch iets moest misgaan, is het hele station opgebouwd uit modulaire componenten die eenvoudige reparaties garanderen.

Slim opladen en snelle verwerking

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Dock-450x450-1.jpg


Na de landing kan de M30 in slechts 25 minuten worden opgeladen en is vervolgens weer klaar om te vliegen. Dit zorgt voor een snelle doorlooptijd en 24 uur inzetbaarheid.

Deze optie wordt mogelijk gemaakt door de interne airconditioning van het dok. Wanneer de drone landt, zijn de batterijen heet en moeten ze afkoelen tot bepaalde temperaturen om optimaal te kunnen worden opgeladen. Koele lucht wordt door de batterijen geblazen om ze af te koelen, zodat elke lading zo efficiënt mogelijk is.

De DJI Dock heeft twee oplaadmodi die flexibiliteit bieden, ongeacht uw missieparameters, en prioriteit geven aan de gezondheid van de batterij op lange termijn. De oplaadmodus kan worden bepaald door wanneer je volgende missie begint. De alarmmodus houdt de M30 opgeladen tot 80-90%, zodat hij altijd klaar is voor gebruik. In de standaardmodus blijft de batterij van de drone tussen vluchten op 50%, maar wordt deze automatisch opgeladen tot de volledige capaciteit voor de volgende missie.

Bereik van 7 km en vliegtijd van 40 minuten
Bereik en vliegtijd zijn de twee fundamenten van geautomatiseerde paraatheid. Een enkele M30 Dock Version bestrijkt een operationele radius van zeven kilometer met 40 minuten vliegtijd per missie.

Van elektriciteitsleidingen en spoorwegen tot bruggen en mobiele torens, met één DJI Dock kunnen bedrijfsmiddelen over een groot gebied worden geïnspecteerd. Voor een grotere dekking kunnen meerdere stations op regelmatige intervallen worden opgesteld en worden geprogrammeerd om gecoördineerde gegevens te verwerken en te verstrekken. Twee DJI Docks zijn voldoende om altijd een drone in de lucht te hebben.

Het bereik en de vliegtijd van de M30 maken het ook mogelijk om de beveiliging van bouwterreinen te verzorgen en een oogje in het zeil te houden bij grootschalige (technische ) bouwprojecten.

Volledig programmeerbaar met DJI FlightHub 2
DJI Dock operaties worden beheerd door FlightHub 2. U kunt de toepassing gebruiken om vluchtplannen en missieschema’s te maken, gegevens op te slaan en te beheren en ze beschikbaar te maken voor samenwerking. Alles, van missieplanning tot gegevensbeoordeling, kan op afstand worden gedaan. Dit is een ongekend niveau van cloudcontrole en -monitoring voor operaties op afstand.

DJI lanceert ook DJI Dock met toegang tot de Cloud API. Dit zal het platform openstellen voor ontwikkelaars van derden. Zakelijke gebruikers zullen hun eigen oplossingen kunnen ontwikkelen en Dock-operaties kunnen integreren in bestaande workflows. Kortom, DJI geeft gebruikers de volledige controle over deze revolutionaire mogelijkheid.

De toekomst van inspectie op afstand
De DJI Dock en M30 Dock Version vertegenwoordigen de volgende golf van innovatie in de industrie. Voor organisaties die al gebruik maken van drones om infrastructuur op afstand te inspecteren, beloven deze krachtige instrumenten 24 uur per dag beschikbaarheid, naadloze integratie in bestaande workflows en hoogwaardige oplossingen. Ongeacht de locatie of omstandigheden.

Voor organisaties die nog geen gebruik maken van drone-technologie, zijn geautomatiseerde en onbemande missies een kosteneffectief alternatief voor handmatige gegevensverzameling, of het nu gaat om het beveiligen van uw terrein of het bekijken van de vooruitgang van de werken op de werf.

Veel rechtsstelsels over de hele wereld leggen momenteel beperkingen op aan BVLOS en onbemande vluchten. Wij zijn ervan overtuigd dat het DJI Dock in dit opzicht een krachtige motor voor verandering zal worden. Met volledig programmeerbare functies, ongeëvenaarde duurzaamheid en intelligente overtolligheidsfuncties, is het de volgende stap in drone-innovatie.

info@meldrone.be

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *