MAAK KENNIS MET DJI AGRAS T50 , DJI AGRAS T25


Als er één ding is dat DJI heeft laten zien met zijn dynamische lijn Agras landbouwdrones, dan is het wel dat de toekomst van de landbouw in drones ligt. De DJI Agras T50 is ontworpen om een reeks landbouwtaken uit te voeren, van het in kaart brengen van velden tot het sproeien en verspreiden in boomgaarden. De DJI Agras T25 daarentegen is een lichtere, compactere drone die veel van dezelfde toepassingen uitvoert met slechts één operator. Beide drones zijn uitgerust met diverse geavanceerde functies, waaronder een Dual Atomizing Spraying-systeem, een verbeterd spreidingssysteem en een krachtig radar- en binoculair vision-systeem waarmee het in kaart brengen van verschillende terreinen een fluitje van een cent wordt.

Lees verder voor meer informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen de Agras T50 en Agras T25 en hoe beide drones het landschap van dronetoepassingen in de landbouw opnieuw vormgeven.

DUBBEL VERNEVELINGSSYSTEEM

Zowel de Agras T50 als de Agras T25 zijn uitgerust met krachtige Dual Verstuiving Spuitsystemen die consistente, fijne spuitdruppels produceren zonder te lekken. Met het tweesproeisysteem kan de drone een debiet tot 16 L/min leveren, waardoor de gewassen ruimschoots worden voorzien van water, meststoffen, pesticiden en herbiciden. Daarnaast kunnen de drones een extra paar centrifugale sproeiers gebruiken die het debiet verhogen tot maar liefst 24 L/min.

Dit systeem met vier sproeiers is een optionele functie die is ontworpen voor landbouwomgevingen die een hogere toepassingssnelheid vereisen.

Als je handmatig vliegt met de optie voor vier sproeiers, gebruik dan de Reverse Directional Spray om de drone gemakkelijker te manoeuvreren zonder bochten te hoeven maken. Hoewel beide drones hetzelfde debiet kunnen leveren, heeft de Agras T25 een 20 kg sproeitank vergeleken met de 40 kg sproeitank van de Agras T50. Dit betekent dat de Agras T50 in staat is om meer grond te besproeien en een groter percentage gewassen in één enkele vlucht te spuiten.

Naast de dubbele pompen zijn de Agras T50 en T25 uitgerust met centrifugale verstuivers waarmee de gebruiker de druppelgrootte naar wens kan aanpassen. De druppels kunnen worden ingesteld tussen 50 en 500 μm, waardoor u de flexibiliteit hebt om de chemicaliën die u nodig hebt aan uw gewassen toe te dienen. Tot slot zorgen de opnieuw ontworpen elektromagnetische kleppen van de drones ervoor dat de drone preciezer dan ooit kan starten en stoppen, zodat de drone niet lekt tijdens het gebruik.

VERBETERD STROOIERSYSTEEM
De Agras T50 is ook uitgerust met een weegsensor waarmee de bestuurder de resterende lading in realtime kan controleren, zodat u meer overzicht hebt tijdens uw missie. Tot slot is de spreader ontworpen om snel te worden gedemonteerd en gereinigd, waardoor onderhoud een fluitje van een cent is en je zo snel mogelijk weer in de lucht bent.

DJI Agras T25
De Agras T25 heeft een vergelijkbaar krachtig spreadsysteem, zij het met een paar belangrijke verschillen. Het laadvermogen van de Agras T25 is 25 kg, dat is de helft van dat van de Agras T50. De maximale inhoud is 35 liter, iets minder dan de helft van de Agras T50. Hoewel de Agras T25 minder capaciteit heeft dan de T50, is deze ontworpen met veel van dezelfde functies die veelzijdiger strooien mogelijk maken.

De Agras T25 wordt ook geleverd met een uitgebreide laadpoort voor snel bijvullen, evenals een weegsensor waarmee u de lading in realtime kunt controleren. Hij heeft ook de optie om over te schakelen op kleinere openingen voor nauwkeuriger strooien bij lage flow rates, en de spiraalvormige schijf zorgt voor een consistente strooiing. Tot slot zijn beide drones ontworpen voor snelle demontage en reiniging.

DUBBELE SETS RADAR- EN BINOCULAIRE SENSOREN
Zowel de Agras T50 als de Agras T25 zijn ontworpen met een geavanceerd vision systeem dat het vliegen met de drone eenvoudiger, veiliger en intuïtiever maakt dan ooit tevoren. Beide drones zijn uitgerust met Active Phased Array Radars aan de voor- en achterkant. Dit radarsysteem bevat twee keer zoveel RF-kanalen, waardoor de drone obstakels in meerdere richtingen met grotere precisie kan detecteren.

Naast de radars zijn de Agras T50 en Agras T25 uitgerust met twee sets Binocular Vision sensoren die terreinkenmerken en obstakels ongelooflijk gedetailleerd kunnen identificeren. De binoculaire sensoren stellen de drones in staat om obstakels met gemak automatisch te omzeilen, waardoor de veiligheid tijdens elk onderdeel van de vlucht toeneemt. Ze voeren ook Terrain Following uit, waardoor de drone automatisch op gelijke hoogte kan vliegen over hellingen tot 50° bij de T50 en 20° bij de T25.

ÉÉN GEREEDSCHAP VOOR ALLES
Zowel de Agras T50 als de Agras T25 zijn ontworpen als veelzijdige drones die geschikt zijn voor een groot aantal landbouwtoepassingen. Het maakt niet uit op welk terrein, deze drones kunnen luchtmetingen uitvoeren, sproeien en verspreiden, allemaal in één missie. Beide drones zijn uitgerust met een FPV gimbal camera met hoge resolutie waarmee de bestuurder beelden van boomgaarden en velden in realtime kan vastleggen. De drone kan zelfs een boomgaard van 5 hectare in slechts 10 minuten in kaart brengen en een 3D-kaart genereren voor gebruik bij toekomstige missies. Dit kan nuttige inzichten opleveren in de toestand van het veld en de gezondheid van de gewassen, wat kostbare tijd bespaart die besteed wordt aan het in kaart brengen van het land.

Daarnaast kunnen de Agras T50 en T25 high-definition kaarten genereren bij gebruik met de DJI RC Plus en RTK service. Deze kaarten kunnen het perfecte uitgangspunt zijn voor het maken van automatische vliegroutes op toekomstige vluchten. De drones zijn ook ontworpen om op te stijgen en een reeks automatische handelingen uit te voeren met slechts één druk op de knop.

Deze automatische procedures kunnen de operationele efficiëntie verbeteren en tijd besparen door workflows te stroomlijnen. Een Agras drone kan bijvoorbeeld de realtime mappingsfuncties gebruiken om automatisch een bepaald type fruitboom te identificeren en vervolgens een 3D vliegroute creëren die specifiek op die fruitboom binnen het veld of de boomgaard is afgestemd. Al met al geven deze mogelijkheden boeren en agronomen de middelen die ze nodig hebben om hun gewassen met gemak te beheren.

GEBIEDS- EN GRENSMAPPING EENVOUDIG GEMAAKT

De DJI Agras T50 en T25 worden elk geleverd met een dynamische Area Route functie die het in kaart brengen van gebieden efficiënt en eenvoudig maakt. Met deze functie kan de gebruiker binnen 10 minuten een veld van maximaal 13 hectare in kaart brengen, waarbij automatisch de grenzen en mogelijke obstakels worden geïdentificeerd. Met deze functie kan de drone nauwkeurige vliegroutes plannen en nauwkeurig gegevens verzamelen over het hele veld.

De drones worden ook geleverd met een Boundary Route functie die de grens van een veld tot 13 hectare in slechts drie minuten in kaart kan brengen. Als het veld geen obstakels in het midden heeft, stroomlijnt deze functie het mappingsproces door snel de benodigde grensgegevens vast te leggen. Het voegt een secundaire optie toe aan gebiedsmapping die je meer flexibiliteit geeft bij het beheren van je landbouwactiviteiten.

DJI RC PLUS

De beste manier om het meeste te halen uit wat een DJI drone te bieden heeft is met een van de krachtige afstandsbedieningen van DJI, en de RC Plus is er een om rekening mee te houden. De RC Plus heeft een 7-inch scherm met hoge helderheid en een krachtige 8-core processor, waardoor alles soepel blijft draaien en je gemakkelijk reageert op je aanrakingen. De RC Plus maakt intelligente routeplanning mogelijk om de optimale vliegroutes voor je drone te vinden, zodat je batterij optimaal wordt benut wanneer je met een volle tank vliegt. Indien gewenst bevat de afstandsbediening een handmatige modus waarmee je de vlucht naar wens kunt aanpassen.

Met het nieuwe O3 Transmission systeem met vier antennes behoud je een betrouwbare verbinding binnen een bereik tot 2 km. Dit geldt zelfs voor gebieden zonder cellulaire dekking, aangezien de geavanceerde anti-interferentie functie de signaalkwaliteit handhaaft terwijl je over hoge gewassen op hoge terreinen vliegt.

DYNAMISCH DJI RELAIS SYSTEEM
Als je met een drone in een agrarische omgeving vliegt, kom je vaak scenario’s tegen waarbij hoge obstakels de zichtlijn tussen de afstandsbediening en de drone blokkeren. De Agras T50 en Agras T25 zijn ontworpen met een krachtig systeem genaamd DJI Relay dat zorgt voor ononderbroken video transmissie, wat er ook gebeurt.

Plaats de DJI Relay tussen de afstandsbediening en de drone en het relaissysteem kaatst het signaal tussen de RC en de drone. Dit is een geweldig hulpmiddel om te gebruiken als je in een heuvelachtige omgeving vliegt waar obstakels vaak voorkomen.

ECOSYSTEEM VOOR SLIMME LANDBOUW
DJI heeft geen tekort aan drones die ontworpen zijn voor elke landbouwmissie onder de zon. Door de DJI Agras T50 of T25 te combineren met de DJI Mavic 3M kun je een Smart Agriculture Ecosystem creëren dat gebruik maakt van de multispectrale mogelijkheden van de Mavic 3M. De drones werken samen om toepassingskaarten te maken die variabele bemesting en gewasbescherming kunnen sturen, waardoor de inputs tot een minimum worden beperkt en de opbrengsten optimaal worden benut. Wees proactief in het bedrijfsbeheer door snelle patrouilles van je veld uit te voeren om gebieden met groeistress te ontdekken en deze tijdig aan te pakken.

DJI AGRAS T50 VS. T25: HOE ZIJN ZE TE VERGELIJKEN?

Als je op zoek bent naar een landbouwdrone die luchtmapping, sproeien en verspreiden aankan, dan kun je het niet beter doen dan de DJI Agras drones. Beide drones zijn intelligent ontworpen om consistent te sproeien en te verspreiden over een groot terrein. Maar er zijn een aantal belangrijke verschillen waardoor de ene drone beter past bij jouw project en jouw budget.

+ De Agras T50 heeft een hoger laadvermogen (40 kg om te sproeien en 50 kg om te verspreiden) in vergelijking met de Agras T25 (20 kg om te sproeien en 25 kg om te verspreiden).

+ Hoewel beide drones hetzelfde debiet hebben om te spuiten, heeft de Agras T50 een hoger debiet om te strooien (108 kg/min vergeleken met 72 kg/min voor de Agras T25).

+ De Agras T50 is ook in staat om Terrain Following uit te voeren op hellingen tot 50° ten opzichte van 20° bij de Agras T25.

Deze verschillen betekenen dat de Agras T50 beter geschikt is voor grotere percelen en boomgaarden waar meer uitgestrooid en gespoten moet worden. De Agras T50 kan 21 hectare van een veld of 4 hectare van een boomgaard in een uur bestrijken, waarbij 1.500 kg granulaat per uur wordt verspreid. De Agras T25 daarentegen kan 12 hectare van een veld in een uur bestrijken en 1.000 kg granulaat per uur verspreiden. Dit maakt de Agras T25 beter geschikt voor sologebruik op kleine tot middelgrote bedrijven. Het compacte formaat maakt hem ook beter draagbaar en makkelijk hanteerbaar op kleinere boerderijen.

De DJI Agras T50 en T25 drones laten zien hoe het gebruik van drones een nieuwe dimensie heeft gekregen.

De vraag naar deze drones is momenteel in stijgende lijn.. bent u ook klaar voor de toekomst en wil u graag ook één bezitten ? Wij geven u graag meer informatie… en begeleiden u graag voor en na de aankoop van deze toekomstgerichte toepassing.

Deze drones zijn ook perfect inzetbaar voor het behandelen van serres : witten, groenbehandeling…

info@meldrone.be +32.475.503851

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *