De DJI SmartFarm kan direct high-definition beelden van landbouwgrond en boomgaarden genereren en de groei van gewassen volledig helder analyseren. Het maakt handig beheer van gedigitaliseerde landbouwinformatie mogelijk door begeleiding te bieden voor de automatische werking van verschillende landbouwmachines en de effectiviteit van de werkzaamheden te controleren.

Beeldreconstructie van landbouwgrond

Genereert meteen HD-beelden van landbouwgrond

Planning landbouwgrond

Identificeert automatisch de grenzen van landbouwgrond op basis van AI om de oppervlakte van elk perceel te verkrijgen.

Archivering van informatie over landbouwgrond

Legt de informatie over de bewerking van elk perceel vast om archieven voor landbouwlandbeheer te creëren.

Intelligente veldverkenning en analyse

Het platform kan efficiënt veldverkenningen uitvoeren met behulp van meetdrones vanuit de lucht ( MELDRONE raadt u hiervoor de DJI Mavic 3 Multispectral aan ) en kan de verkenningsbeelden analyseren met AI-algoritmen. Dit maakt geautomatiseerde monitoring van landbouwgrond en gewassen gedurende de gehele levenscyclus van planten mogelijk, wat het nemen van beslissingen in de landbouw aanzienlijk optimaliseert.

Grondniveaucontrole

Controleert de hoogteverschillen van landbouwgrond en geeft richtlijnen voor het niveau van elk perceel.


Efficiënte scouting van landbouwgrond

Bewaakt gewasziekten en insectenplagen op landbouwgrond door veldscouting uit te voeren die 100 keer efficiënter is dan conventionele methoden.

Groeimonitoring

Bewaakt de groei van gewassen om snel verschillen in groei te ontdekken en gerichte oplossingen mogelijk te maken.

Begeleiding van variabele behandelingen

Het platform kan groeiverschillen detecteren op basis van de NDVI (normalized difference vegetation index), kaarten met voorschriften genereren en deze synchroniseren met landbouwdrones om variabele bewerkingen uit te voeren, waarbij pesticiden en kunstmest worden bespaard.

Variabele bemesting voor tarwe

Variabele onkruidbestrijding

Chemische bestrijding van katoen

3D Routegeneratie

Het platform kan 3D-kaarten genereren voor boomgaarden op hellingen met complexe terreinen en kan 3D-routes plannen met hoogte-informatie om optimale routes te bieden voor landbouwdrones, waardoor de efficiëntie en veiligheid van boomgaardwerkzaamheden op hellingen wordt verbeterd.

Plannen van veldverkenningsroute

Zijn er zones omwille van groeiachterstand,beschadigingen,wildbeheer ,… die (dagelijks) moeten opgevolgd worden ? Programmeer HEEL EENVOUDIG de vluchtroute, laat automatisch foto’s en / of videobeelden nemen en volg ALLES vanop afstand en eventueel live heel gemakkelijk op , zonder één cm te vergeten. Gewoon één druk op de knop en de drone doet volledig de geprogrammeerde verkenning zonder dat u nog hoeft op het veld te gaan.

VOORDELEN

Nauwkeuriger en goedkoper
Door met de DJI Mavic 3 Multispectral Drone de landbouwgrond voor en na het zaaien te monitoren, op basis van NDVI kan men een kaart genereren met precisiespuitvoorschriften. De kaart wordt vervolgens geüpload naar de drone om te sproeien waardoor zowel het gebruik van herbiciden als de kosten vermindert.

Opbrengst verhogen met minder meststof

Sneller

Opbrengst verhogen op grote schaal

Toch nog bang om deze stap te zetten ?

Als erkend DJI instructor voor BELGIE kunnen wij u steeds bijstaan en kunnen wij u, indien gewenst, een gedetailleerde opleiding geven over deze prachtige en gemakkelijk toegankelijke software.

info@meldrone.be

+32.475/50.38.51

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *