mining

INDOOR DRONES IN DE MIJNBOUW
TOEGANG TOT HET ONTOEGANKELIJKE.


Mijnen zijn een vijandige omgeving voor mensen. Daarom wenden mijnbouwbedrijven zich tot mijninspectietechnologieën die mensen uit gevaarlijke situaties houden. Door te kiezen voor de Elios, een instrument voor visuele inspectie op afstand (RVI) dat wordt gebruikt om besloten en/of ontoegankelijke ruimten te inspecteren, hebben mijnbouwbedrijven de inspectieactiviteiten in mijnen verbeterd door ze veiliger en productiever te maken en de uitvaltijd te verminderen. De Elios geeft mijnbouwprofessionals toegang tot visuele gegevens van diep onder het aardoppervlak in ondergrondse mijnen tot de interne werking van de verwerkingsapparatuur in een open mijn.

Naast de inspecties kan de volledige ruimte/grot/mijn onmiddellijk in 3D voorgesteld worden en kunnen de afmetingen via puntenwolken gebeuren met een hoge precisie.

Toepassingen

OPEN RUIMTE

Mining - Open Stope

Verken beperkte gebieden zoals uitgegraven open ruimtes om opvulwerkzaamheden te ondersteunen door schaduwgebieden op te sporen en inzicht te krijgen in de bodemgesteldheid zonder mensen in gevaar te brengen.

TRANSPORTBAND

Mining - Conveyor Belt

Beoordeling van de integriteit van transportbanden zonder ze te hoeven uitschakelen of lopende graafwerkzaamheden te moeten onderbreken.

DROP VERHOGEN

Mining - Drop Raise

Tientallen meters naar beneden vliegen op een stoffige, natte en rotsachtige helling in een ondergrondse mijn om verstoppingen op te sporen of de mogelijkheden voor herstel te beoordelen bij mijninspecties.

SAG-, KOGEL- EN MAALMOLEN

Mining - SAG Mill, Ball Mill, and Grinding Mill

Binnenkijken in SAG-, kogel- en maalmolens om de mechanische integriteit te beoordelen en verstoppingen op te sporen zonder de hele productielijn stil te hoeven leggen.

OPSLAG TOEVOERDER

Mining - Stockpile Feeder

Het verzamelen van beelden van feeders door door de opening van de opslagplaats te vliegen om de integriteit ervan te beoordelen en het onderhoud ervan te plannen zonder mensen in gevaar te hoeven brengen tijdens een mijninspectie.

BREKER

Mining - Crusher

Het uitvoeren van preventief onderhoud aan brekers door het beoordelen van de gemiddelde gegevens van binnen visuele mijninspecties om onderdelen te vervangen voordat ze breken en de productie verlammen.

ERTSPAS

ore-pass-featured


Inspectie van ophangingen en andere obstakels in een ertspas.

  • Bron : Flyability

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *