Zuinig? Certificaat? Te klein reservoir ? Doelstellingen ?

Nut ? TTA ? DJI ? Zekerheden ? Waarom nu al aanschaffen ?

Met dit artikel willen we de vele vragen, onbekendheden en / of onduidelijkheden proberen weg te werken aangezien deze toestellen ongetwijfeld meer en meer onze toekomstige werkpartners zullen worden …    misschien tot grote ergernis van sommige personen  ….

Laat ons beginnen met te stellen dat het NU de ideale moment is om uw AGRIdrone aan te schaffen !!

Welk antwoord had u anders van mij verwacht ? ?

Even gemakkelijk en logisch om dit antwoord te staven of te verduidelijken ligt hem in het feit dat de nieuwe Europese wetgeving van start zal gaan op 01/01/2021 , rekeninghoudend met deze nieuwe AGRItoepassingen.

Vanaf 01/01/2021 verwacht men dus een grote groei in agridronetoepassingen, met als gevolg een enorm grote afname in Europa. Hieruit zal volgen dat er langere wachttijden zullen zijn bij de fabrikant om deze drones bij ons als hoofdverdeler te kunnen bezorgen. Hieruit zal ook volgen dat de prijzen zullen stijgen vanaf 01/01/2021 ( of wat had u verwacht ☹ ).

TTA – M8A Pro PACK MELDRONE LUX : TTA M8A Pro + 6 batterijen + oplader + spreader !!!!

Wat ik jullie nu wel al kan meedelen is dat MELDRONE voor deze lanceringsperiode , dus voor 01/01/2021,  enorme kortingen geeft op zijn AGRIdrones van het merk TTA. Het volstaat om ons te kontakteren via mail op onze website om u een gratis offerte te bezorgen,  rekeninghoudend met de officiele prijzen en MELDRONE – korting ! Neem contact op.

Niet alleen om de lagere prijs zou u hem nu al moeten aanschaffen.. ook om het feit dat er een leerproces nodig is om deze toepassingen correct te kunnen gebruiken. Hiermee bedoel ik niet alleen vliegen, ook de technische kant van de drone, onderhoud, hopelijk nog geen herstellingen, maar ook om het bijgeleverde programma om de drone te programmeren te ontdekken (ook al is dit zeer gemakkelijk en duidelijk) .

MELDRONE voorziet een gratis opleiding voor het leren vliegen met deze drones en zal zijn klanten altijd ondersteunen in dit leerproces.

Wat zijn de mogelijke  functies , toepassingen of  toepassingsgebieden van een AGRIdrone ?

Laat ons beginnen met de functies van een agri-drone  …

Wij werken momenteel enkel met drones van het merk TTA , waarvan wij hoofdverdeler zijn geworden voor de BENELUX en Frankrijk. Eveneens Agridrones van het ander bekende merk DJI zijn beschikbaar bij ons.

Met onze Agridrones kan een oppervlakte ( grond,weg,dak,bomen,.. )

horizontaal / vertikaal / schuin besproeid worden met een vloeibaar product

( verdelging,bestrijding,bemesting,bescherming ,.. ) .. of een korrelvormig product ( oa bemesting )

We denken aan toepassingen in de land-en tuinbouw :

Precisieagricultuur, gewasbescherming en verdelging, onkruidbestrijding,insectenbestrijding ,bemesting , ….

Ideaal in bij aardbei , framboos,appel,peren – teelt , en natuurlijk nog andere … denk ook aan de druiventeelt voor de wijnproductie ..

Ook in de akkerbouw worden de drones al veel gebruikt :

Drones besproeien gemakkelijker de hoge bomen,

Insecten of ziektes kunnen doeltreffender en  eveneens op grote hoogte beter bestreden worden , enz.. denk bijvoorbeeld aan processierusp)

In de bouw worden deze drones ook al gebruikt : besproeiing van  nieuw aangelegde wegen, asfalt,..

Eveneens voor mosbestrijding en nadien om de beschermlaag aan te brengen op het dak  worden deze drones al veelvuldig gebruikt omwille van doeltreffendheid ,tijdwinst,geen gevaar meer om van het dak te vallen,..

Verder worden de drones ook nog in allerlei andere toepassingen gebruikt , denk maar aan onderhoud van sportvelden, …

De TTA drones werden onlangs zelfs  gebruikt in enkele Europese landen om de covid 19 aan te pakken. De drones werden ingezet om openbare plaatsen , zoals stations , te ontsmetten. Verder kunnen sommige van onze drones uitgerust worden met een vernevelaar waardoor grote wolken,mistbanken, enz kunnen verwekt worden om zo oa insecten te verdelgen ( denk oa aan de processierups)

Enkele drones kunnen ook uitgerust worden met een korrelbesproeier om bemesting of andere ..  in korrelvorm kunnen uit te strooien.

Wij werken enkel met DJI en TTA omdat deze twee merken voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen alsook de uitstekende dienst na verkoop , die wij aan onze klanten willen bieden.

Hebben wij een  Certificaat ?  Diploma ? Opleiding ?  nodig ?

Momenteel , anno juli 2020 is het verboden om  in Belgie met een drone in open lucht te besproeien of af te werpen .. welliswaar is dit toeglaten in een afgesloten ruimte ( serre, .. )

Op 01/01/2021 gaat echter de nieuwe Europese wetgeving van kracht en zullen deze toepassingen wel toegelaten worden ( werd ons bevestigd door erkende en officiele organisaties ) waardoor er een enorme groei zal zijn in het gebruik van deze drones.

Normaal gezien zal er zoals bij alle vervoermiddelen een certificaat of ‘luchtbewijs’ nodig zijn  maar dit zou niet omslachtig zijn , ..

De vluchthoogte van deze drones ligt normaliter immers ook maar tussen de 1 à 5 meter hoogte .. afhankelijk van de soort toepassing natuurlijk.

Wij bieden gratis aan elke klant een basisopleiding aan om de drones te kunnen besturen en te gebruiken.

Een verzekering zal eveneens nodig zijn maar zal minder duur zijn dan andere vervoermiddelen.

Zijn deze toestellen kwalitatief goed en betrouwbaar ?

Onze drones zijn allemaal stevig en speciaal gebouwd zodat ze robust zijn en “ tegen een stoot kunnen.” Uiteraard zijn ze eveneens waterbestendig.

Onderhoud is niet duur en kan gemakkelijk zelf worden gedaan. Eventuele herstellingen kunnen eveneens zelf worden uigevoerd en zijn eveneens niet duur.

Onze drones hebben hun betrouwbaarheid al getoond in andere (Europese ) landen , waar de agridrone ondertussen al goed is ingeburgerd.

Wij zijn er ons van bewust dat deze drones onmisbaar zijn bij gebruik in een onderneming en daarom biedt MELDRONE steeds een reservedrone aan in geval van defect. Binnen de 12 uur heeft u als klant een identiek toestel en kan u verder werken ( of beter gezegd de drone laten verder werken )  .

Indien mogelijk worden herstellingen ter plaatse uitgevoerd binnen de kortst mogelijke tijd !!

Te klein reservoir?  Nuttig?

Onze drones hebben een tankinhoud van 10 tot 20 liter, afhankelijk van de drone die men kiest.

Bij landbouw of tuinbouwtoepassingen lijkt dit heel weinig , maar laat ons toch toe te vermelden dat de tijd waarin 500 liter of meer op gronden mag worden besproeit stillaan zal verdwijnen. Daarnaast bespreken we ook verder in dit artikel dat uit studies blijkt dat we een enorme besparing doen van  sproeimiddel alsook het waterverbruik ..  waardoor kleinere reservoirs geen enkel probleem vormen voor de moderne precissieagricultuur.

Afhankelijk van het type drone , vliegt een drone tussen de 2 en 6 meter grondhoogte, aan een werksnelheid tussen 4 en 6 meter per seconde of 1,6 tot 2,2 liter per minuut en kunnen er sproeibreedtes bereikt worden tussen 4 en 36 meter !

Afhankelijk van type drone kunnen 27 tot 33 ha oppervlakte bewerkt worden per dag.

Deze drones bewijzen ook hun nut in moeilijk toegankelijke gebieden.

Hoe werkt een agridrone ?

Beknopt uitgelegd :

De meeste drones zijn uitgerust met het RTK systeem waardoor de plaats of ligging van de drone op de centimeter juist bepaald wordt. Verder zijn er drones met of zonder camera om de vlucht te kunnen bekijken.

Vooraleer de vlucht wordt aangevat,  kan men op google earth het te bewerken oppervlakte selecteren en vervolgens de vluchtroute eenvoudig programmeren door het startpunt aan te duiden en de te nemen vluchtrichting.  Eenmaal deze punten zijn vastgelegd, vliegt en werkt de drone naar gelang de keuze van de gebruiker, autonoom of niet. Op elk moment kan men de niveaus van batterij of product opvolgen. Eénmaal product of batterij leeg is, vliegt de drone zelfstandig naar zijn ‘ huis’ , waar product of batterij kan bijgevuld of vervangen worden. Vervolgens keert de drone automatisch terug naar de exacte plaats waar hij zijn werk onderbrak , om verder te werken tot de oppervlakte volledig is bewerkt.

Studies : drone zuinig, besparingen  ??

Op basis van uitgvoerde studies door fabrikant TTA kunnen we volgende studieresultaten vermelden :

Studies tonen aan dat een 400um grote druppel kan worden verdeeld in of  kan worden vergeleken met 8 druppels van 200um of 64 druppels van 100 um of 512 druppels van 50 um.

Dus bij gebruik van hetzelfde volume sproeistofmiddel  kan men besluiten dat hoe kleiner de druppels zijn, hoe groter de oppervlakte is die men kan bedekken met het product.

Met andere woorden : voor dezelfde grootte van teeltoppervlakte, hoe kleiner de druppels , hoe minder waterverbruik maar hoe HOGER de met produkt aangetastte  oppervlakte.

Bij de dronesproeiers bereiken we een ultrakleine druppel van 50 um waardoor — JA TOCHWEL —  80 à 90 % water wordt bespaard.

Maar waarom gebruikt men dan ook minder pesticiden ?

Hangt eigenlijk volledig af van de vliegtechnieken van een drone. Om zijn hoogte stabiel te houden , dient de hoogte tussen grond en rotor constant te worden aangepast waardoor er eigenlijk een krachtige valwind onder de propellers van de drone wordt opgewekt. Hierdoor vliegt het produkt met hoge snelheid naar beneden terwijl het gewas beweegt omwille van de wind. Het produkt komt dus in aanraking met de hele plant (onder,boven en zijkanten ) en door de microdruppels is het resultaat dan ook veel doelgerichter , preciezer, en vooral doeltreffender.Door deze hoge concentratie van microdruppels , terwijl de volledige plant wordt behandeld , doet men een besparing tot 30 % product (pesticiden, bemesting ,.. )

Agriculture Drone Spraying Test Report

Sprayers: TTA- M6E,  TTA- M8A PRO

Testing object: pests, weeds

Crop: Cotton,Corn

TTA agriculture spraying drone parameters

Model                                M6E                                                  M8A pro

Gewicht                             9Kg                                                     18kg

Motor tot Motor

afstand                            1400mm                                               1635mm

sproeierdiameter             60-181um                                            60-184um

Werksnelheid                    4-6m/s                                                  4-6m/s

Sproeibreedte                    4-6m                                                     5-8m

Lading                                10 kg                                                     20kg

Werktijd                           5-7min/vlucht                                   10-15min/vlucht

Efficientie                           27ha/dag                                             33 ha/dag

Aantal sproeiers                      2                                                           6

Spuitbereik                        1.6-2.0L/min                                         1.8-2.2L/min

Aanbevolen hoogte

Boven plant                          2-4m                                                       2-6m

Testrapport om water -en produktbesparing aan te tonen – duur test  14 dagen  —

Drone  bewerkt    aantal         water       product      product       Effectief

                Opp       vluchten   verbruik   verbruik   na 14 dagen

M6E         3ha            5               42L            945g            280                 87%

M8APRO 3ha            2               37L            945g            230                 90%

Deze testen zijn uitgevoerd door TTA en kunnen omwille van omstandigheden LICHTJES afwijken. Indien meer informatie gewenst kan u zich steeds tot ons of TTA richten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *