https://www.meldrone.be/droneshop/dji-mavic-2-enterprise-advanced/

Is dit DE drone voor toepassingen bij de hulpdiensten (brandweer , politie ,. ) , inspectie , milieu ,… ?

MELDRONE.BE

Kort door de bocht zou men kunnen antwoorden … NEEN … geef mij maar een Matrice 300 RTK….

https://www.meldrone.be/droneshop/dji-matrice-300-rtk/

Maar dan vergeet men wel te vermelden dat wij over totaal andere budgetten spreken ( al vlug maal 3 ) … alsook andere enorm grote verschillen die zowel positief als negatief kunnen uitdraaien.

Wat ik persoonlijk wel zou durven stellen is dat de DJI Mavic 2 enterprise Advanced een enorm goede en instapklare basisdrone is voor de toepassingen die we hierboven hebben vermeld. Een drone die heel vlug inzetbaar is en niet veel plaats vraagt om hem op te bergen ( bijvoorbeeld in een voertuig ) . De drone wordt trouwens altijd geleverd in een versterkte koffer, zoals we dat van DJI gewend zijn… Omgekeerd is dit ook waar .. de drone is heel snel terug opgeplooid en en opgeborgen .Deze drone maakt ook ten op zichte van zijn grotere broers M300 veel minder lawaai , vliegt gemakkelijker en is ideaal om in plaatsen te vliegen waar er ‘weinig’ plaats is , omwille van bebouwingen, bomen , en dergelijke… hij is echt heel makkelijk hanteerbaar !

MELDRONE.BE

Verwacht men een heel hoge kwaliteit en heeft men het budget … zou ik u aanraden om even de M300 en payloads in optie te bestuderen of ons te kontakteren voor meer informatie.

Is men daarentegen tevreden met de basis als hulpmiddel , dan zou ik zeker niet twijfelen aan deze topper.. wat dat kan men toch ook wel zeggen van deze topper ‘DJI ADVANCED’

Als u de verhouding prijs/kwaliteit wilt respecteren dan komt u zeker niet bedrogen uit met deze drone. Voor deze prijs vindt u naar mijn mening niets beter om aan de basisbehoeften te voldoen van bovenstaande toepassingen.

Terecht behoort deze drone dan ook tot de professionele drones !!


De DJI MAVIC 2 enterprise ADVANCED is uiteindelijk een verbeterde versie van zijn voorgangers en is eigenlijk een drone die ontworpen is om ingewikkelde operaties te vergemakkelijken omwille van zijn uitstekende en geïntegreerde thermische en RGB-camera’s . De positie kan met de juistheid van een centimeter bepaald worden door de aanwezigheid van een RTK-module (in optie) .

Ondertussen hebben we deze drones ook al verkocht aan personen die nauw betrokken zijn met het milieu (om onder andere dieren of gewassen op te sporen ( al dan niet met thermische camera of beiden tegelijk (optisch en thermisch) en kregen we uit deze hoek al positieve feedback. Jagers gebruiken deze ook om het wildbeheer beter in kaart te leggen , … . Landbouwers plaatsen deze drone voor hun traktor om te voorkomen dat ze dieren zouden doodrijden bij het oogsten..

Daarnaast wordt deze drone ook al gebruikt voor meerdere inspectiedoeleinden ( gebouwen, thermsiche isolatie, zonnepanelen , .. ) Voor een goede inspectie te doen met een grote nauwkeurigheid zijn de thermische en optische sensoren zeker een belangrijk kenmerk en meerwaarde.

Bij de hulpdiensten wordt deze dan ook onder andere gebruikt bij het opsporen van ( vermiste) personen ,slachtoffers, alsook bijvoorbeeld om brandgevoelige plaatsen beter te lokaliseren. Door middel van deze drone kan men dus heel gemakkelijk een reddingsplan beheren en controleren en de veiligheid van het personeel beter waarborgen.

Zoals ik reeds zei is de drone voorzien van twee geïntegreerde camera’s , een 640 x 512px thermische camera en een 48 MP optische camera met een 1/2 ”CMOS-sensor, . De warmtebeeldcamera is uitgerust met een framerate van 30 Hz en maakt nauwkeurige temperatuurmeting tot ± 2 ° C mogelijk.

Men kan kiezen om beide camer’s appart te bekijken op de bijgeleverde smartcontroller en het is ook mogelijk om beide beelden tegelijkertijd te bekijken in de dual mode.

Verder filmen we in HD en 4K kwaliteit en heeft de HD camera een digitale zoom 32 x en een thermische zoom van 16x. Inspectie vergemakkelijkt dus vanop een veilige afstand.

Verder kan de temperatuur van personen of objeten worden gemeten , alsook van de (aard) oppervlakte ( laagste,hoogste en gemiddelde temperatuur .. )

De Mavic 2 Enterprise Advanced ondersteunt NTRIP, waardoor hij ideaal is voor inspecties van elektriciteitsleidingen. Piloten kunnen tot 240 waypoints creëren om gedetailleerde inspectiemissies uit te voeren in complexe omgevingen.

Indien gewenst , kan men in de fly -app zijn gegevens ( logboek, foto’s, video’s … ) beschermen en beveiligen. Eveneens kan men een wachtwoord instellen om met de drone te kunnen vliegen.

De nieuwe Mavic 2 Enterprise Advanced is voorzien van DJI’s AirSense-systeem dat ADS-B-signalen ontvangt van vliegtuigen en helikopters om dronepiloten te waarschuwen voor ander nabijgelegen luchtverkeer en obstakeldetectie in 6 richtingen,

Bijgeleverd :

LED Projector – De projector, met een helderheid van 2400 lumen, ondersteunt operaties ‘s nachts en bij weinig licht of in een complexe weersituatie overdag, zoals mist of rook.

Luidspreker – Een luidspreker met een maximale projectie van 100 decibel , geschikt voor het opslaan van meerdere spraakopnamen en het afspelen van clips op een lus, waardoor communicatie met veldteams in het veld wordt vergemakkelijkt. noodgeval, voor efficiënte operaties.

De Mavic 2 Enterprise Advanced biedt tot 31 minuten vliegtijd en een topsnelheid van 72 km / u.

De Mavic 2 Enterprise Advanced is uitgerust met Ocusync 2.0, het meest geavanceerde videotransmissiesysteem van DJI, dat zorgt voor een stabielere verbinding tussen de drone en de afstandsbediening tot een afstand van 10 km. OcuSync 2.0 biedt weerstand tegen interferentie en biedt automatische schakelmogelijkheden die de 2,4 GHz- en 5,8 GHz-frequentiebanden ondersteunen, met de mogelijkheid om verschillende frequenties te gebruiken voor upstream en aflopend.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *