FLYABILITY ELIOS 2

Een speelbal of is het wel degelijk meer ?

Laat ons duidelijk zijn .. dit is geen speelgoeddrone maar wel degelijk een TOPDRONE omwille van zijn betrouwbaarheid en nauwkeurigheid .. maar die zo gemakkelijk te besturen is zodat zelf een kind hem snel kan besturen.

www.meldrone.be distributeur principal de la Wallonie

Uitermate geschikt voor situaties waar het gevaarlijk of moeilijk te vertoeven is .. . Dan denk ik aan inspecties van schouwen,rioleringen,pijpleidingen ,hoge en moeilijk bereikbare plaatsen , …

Er is zelfs een versie , de ELIOS 2 RAD , die geschikt is om radioactiviteit te meten .. bvb in kerncentrales …

Hij houdt dus de mens uit de gevarenzone terwijl men al van de eerste inspectievlucht bekwaam is om goede inspectieresultaten uit te voeren vanop afstand.

OPBERGING en TRANSPORT

De drone en zijn toebehoren worden geleverd met de bijpassende sterke koffer. Enkel aan het opmerken van de hoge kwaliteit van de koffer , kan men er al vermoeden dat deze drone toch wel deel uitmaakt van de betere professionnele drones. Wij, MELDRONE , mogen dus terecht fier en blij zijn dat wij de enige en dus hoofdleverancier mogen zijn voor dit topmerk in Wallonie.

We vermelden vlug zijn sterke troeven in een notendop :

+ ENORM sterke (en versterkte ) drone.

+ ENORM gemakkelijk om met deze drone te vliegen , zelfs voor de onervaren piloot .

+ LIVE STREAMEN in Full HD

+ Thermische en 4K inspectie en dit van heel dichtbij

+ Omwille van de speciale ‘DUSTPROOF’ verlichting kan men zelfs in de slechtst zichtbare omstandigheden vliegen en filmen

+ Eveneens kan men de linkse en rechtse verlichtingen afzetten om hierdoor de ideale verlichting en achtergrond te bekomen , wat nodig is voor de ideale inspectie.

GROOTTE

De drone en balvormige omhuizing hebben een diameter van ongeveer 40cm, waardoor hij in de meeste plaatsen inzetbaar is. Hierdoor kunnen we hem bijvoorbeeld laten zakken door een rioleringsdeksel… éénmaal de drone door het rooster gestoken, kan men de drone bovenaan zijn bescherming met het hand vasthouden om vervolgens in alle veiligheid en zekerheid de motoren te starten, hem rustig los te laten en de inspectievlucht aan te vatten. Bij het terugkomen kan men op dezelfde manier de drone terug veilig opvangen en hem uit de riolering of dergelijke lichten. Niemand hoeft dus nog de te inspecteren ruimte te betreden !!

ZENDBEREIK

De inspecties kunnen omwille van de enorm goede transmissie op redelijke afstand worden uitgevoerd ( eveneens afhankelijk van omgevingselementen) . Eveneens is het mogelijk om dit zendbereik met behulp van een versterker éénmaal te vergroten. Inspecties kunnen dus perfect uitgevoerd worden buiten het gezichtsveld. ( RANGE EXTENDER)

GPS

Nee , deze drone maakt geen gebruik van GPS, wat logisch is aanngezien deze dient om binnenshuis te vliegen. Desondanks geeft deze drone haarscherpe close-up beelden in omgevingen zonder GPS, in donkere en onrustige luchtstromen, buiten het gezichtsveld omwille van zeven stabiliteitssensoren die speciaal zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Hierdoor kan hij heel gemakkellijk blijven ter plaatse hangen en is hij gemakkellijk te besturen in zelfs ingewikkelde ruimtes. Eveneens kunnen we de afstand van de drone tot een muur, naad , boord of dergelijke ‘vastlocken’ zodat de inspecties op lange afstand , nog gemakkelijker kunnen verlopen. Deze afstand is regelbaar tussen de 30 cm en 2 meter en men kan zelfs onmiddelijk op het scherm van de controller zien welke afstand er idealiter wordt aangehouden om een perfecte inspectie te doen ( licht dan groen op) . Omwille van het gebrek aan GPS signalen en het feit dat deze drone zich eigenlijk vasthecht omwille van zijn stabiliteitssensoren, dient er in grote ruimtes , met een diameter groter dan 3 meter , in de modus ATTI worden gevlogen, waardoor men ook sneller kan vliegen. Er is eveneens een sportmodus aanwezig.. die men zou kunnen gebruiken om een snelle verplaatsing uit te voeren tussen twee inspectiepunten. De live inspecties kunnen perfect in real life en de Full HD gevolgd worden omwille van de live streaming die is ingebouwd in Elios 2.

De thermische en 4K- camera zijn naast elkaar geplaatst langs de voorkant van de drone in de kooiopening vooraan , op een 2/3 hoogte. 12 MP foto’s en video-opnames geven verbluffende gedetailleerde beelden met een resolutie van 0,18 mm/px om de kleinste scheurtjes van vloer tot plafond te herkennen.Dustproof verlichtingIndustriële binnenruimtes zitten vaak vol stof, wat First-Person View vliegtuignavigatie moeilijk maakt. Stofdichte verlichting stelt u in staat om vuile plaatsen te doorkruisen zonder uw doel uit het oog te verliezen.We kunnen deze verlichting dmv één enkele knop eenvoudig in of uitschakelen.

Om een uitstekende inspectie uit te voeren dient gebruik gemaakt te worden van de perfecte verlichting en achtergrond. Door middel van de zijdelingse verlichting , die men dmv één knop kan bedienen in enkel linkse of rechtse verlichting of beiden samen , kan men dus door het creëeren van schaduwen de pefecte inspectie uitvoeren en zo de oneffenheden of defecten opsporen. .

Gegevens analyseren

Zodra de vlucht is uitgevoerd ,kan men de Elios 2 op de computer aansluiten , via de beschikbare USB poort. We laden de gegevens binnen in het bijgeleverde programma ‘inspector’ 3 en kunnen vervolgens onze ingevoerde gegevens verder analyseren, afmeten of rapporteren . . Trek tijdens de gegevensverwerking in Inspector gewoon een lijn op de afbeelding en u krijgt een 2D-meting.3 D is natuurlijk ook mogelijk

Is eveneens kompatibel met pix4d.

OPLEIDING

Bij de aankoop ( en zelfs verschillende leasingformules zijn beschikbaar ) van een Flyability product , is er steeds een dag opleiding inbegrepen zodat u onmiddellijk klaar wordt gestoomd voor de perfecte vlucht en inspectie.

Hier wordt dan uitgelegd dat het van enorm belang is de te inspecteren ruimte op voorhand te kennen, de vlucht voor te bereiden en dergelijke..

Vragen om meer informatie ?

info@meldrone.be of +32/475.50.38.51

Natuurlijk kan u ook bij ons terecht om nog meer informatie of zelfs een demo. Daarnaast kunnen wij u ook doorverwijzen naar de website van flyability , waar de producten tot in het kleinste detail worden besproken, case studies en alle mogelijke toepassingen worden aangehaald en besproken.. Wat moet het nog meer zijn ?

TOEPASSINGEN

INDOOR inspectie van gebouwen ,olie en gas tanken/centrales ,schouwen,platforms , mijnen, riolering,windturbines,(nucleaire)centrales, transformers en generatoren , chemische industrie , machinekamers,motoren, … en zo veel meer .

Deze drone kan ook worden ingezet door hulpdiensten als brandweer en politie …

DEZE DRONE REDT LEVENS EN DOET U AAN TIJD WINNEN !!

ELIOS 2 RAD

Snelle en nauwkeurige stralingscontrole zonder menselijke blootstelling
Wanneer u een kerncentrale exploiteert, is inzicht in de locaties en stralingsniveaus een voortdurende onderneming. De Elios 2 RAD biedt stralingsdetectie op afstand binnenshuis waarmee u overal in uw kerncentrale veilig straling kunt meten en in kaart kunt brengen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *