Daken reinigen , ontmossen , zonnepanelen reinigen om het rendement (terug) te verhogen , gevels en wanden reinigen… Het doet ons allemaal denken aan het lang uitvoeren van gevaarlijk ,vuil en oncomfortabel werk met ladders,hoogtewerkers en daken beklimmen.. alsook chemische of biologische produkten.

Kan het niet anders ?

Natuurlijk !!

Ten eerste hebben we de dure ladders,hoogtewerkers,steigers niet meer nodig. Bij gebruik van een spuitdrone kunnen we veilig op de grond blijven staan en hoeven we het dak niet langer meer te betreden. Daarnaast zijn we geen dagen of uren meer bezig maar zal men enorm veel tijd winnen . Een standaarddak kan al behandeld worden in een uurtje. Metingen kunnen eveneens met een drone gebeuren.

Hoe werkt het ?

METINGEN

Met een drone DJI MAVIC 3 E kan men al dan niet een automatische vlucht uitvoeren boven het dak of gebouw. Een drone die uitgerust is met een RTK module zal ervoor zorgen dat de metingen nauwkeuriger zijn met cm gevoeligheid. Voorzien we deze drone ook nog met een thermische camera , zoals de DJI MAVIC 3 T dan kunnen eveneens warmteverliezen,koudebruggen,defecten in zonnepanelen opgespoord worden.

BEHANDELEN

Een drone die speciaal is onworpen voor dak- , zonnepanelen – en /of wandreiniging is de Drone Chronos. De oorsprong van deze drone ligt in Frankrijk , wanneer een groep vrienden, bezeten door miniatuurluchtvaart , beslissen om een drone te ontwerpen om daken te reinigen. Zo komt er de drone ARES, om vervolgens te evolueren naar de drone ATLAS en nog verder te evolueren en klaar te stomen voor de Europese wetgeving naar de Chronos . Sinds wij deze fabrikant objectif drone volgen , merken we de constante evolutie op waarbij er steeds gestreefd wordt naar het beter en beter afstemmen van deze drone op zijn hoofdtaak : reinigen van moeilijk toegankelijke plaatsen. Zoals de zaakvoerder zelf zegt en wij eveneens bevestigen ,is deze drone eerder artisanaal en willen ze dit ook behouden. Natuurlijk bestaat er mooier .. maar laat ons stellen dat deze drone eerdere moet aanzien worden als werkinstrument met de beste prijs/kwaliteitverhouding in zijn categorie. De drone is voorzien van een HD camera , die ervoor zorgt dat de werken live kunnen bekeken en gecontroleerd worden op de afstandbediening. Verwacht van deze camera welliswaar geen kwaliteit die nodig zou zijn om hoge kwaliteitsvideo’s of foto’s te registreren. De spuitpistolen ( vaste,beweegbare,enkele en dubbele spuitkop, lage (tot 15bar) en hoge druk ( tot 110 bar) worden onderaan de drone in een daarvoor voorziene beugel eenvoudig ingeklikt.

De pomp (of Karcher) blijft natuurlijk op de grond veilig staan .Een leiding voorziet de verbinding tussen het pistool en de pomp. Het Bewegen van het pistool gebeurd door gebruik van een eenvoudige stick op de afstandbediening. Om wettelijk in orde te zijn moet de drone ook beveiligd worden door een systeem zodat hij verankert blijft aan de grond. De fabrikant verkoos om een ‘speciale koord’ met een trekkracht van max 250 kg te hechten aan de drone en vervolgens de grond.

De drone is eveneens voorzien van een obstakeldetectie vooraan .

Onderaan de drone is er eveneens een detektor aangebracht waardoor de afstand tussen de drone en het oppervlakt onder hem kan vastgelegd worden , zodat bvb. dakhellingen semi – automatisch kunnen gevlogen worden ( afstand tussen dak en drone blijft dus steeds gelijk).

Wetgeving

Deze drone is tethered en bezit als enige in zijn soort , het broodnodige C5 certificaat die hem toelaat te vliegen in STS01. De werkomgeving moet dus volledig afgebakend worden bij gebruik zoals voorgeschreven.

Welke produkten ?

Omwille van de huidige wetgeving , de mogelijke gevolgen van drift en hierdoor eventuele kleine of grote schade aan eigendommen ,dieren of natuur ,raden wij het gebruik van chemische of biologische middelen af.

Omdat wij enorm veel van moeder natuur houden raden wij jullie ten stelligste de 100 % ecologische produkten aan. Wat houdt dit in ? Deze 100 % ecologische produkten zorgen nooit voor tijdelijke of blijvende schade ,hinder, .. bij rechtstreekse of onrechtstreekse aanraking,iname, enz en zijn dus volkomen 100 % veilig voor natuur ,mens,dier en (water) oppervlakten.

Meldrone werkt voor de produkten samen met de Belgische fabrikant KLINKUP en deze fabrikant garandeert aan de hand van zijn technische fiches bij de overheid dat zijn produkten volkomen veilig en eigenlijk neutraal zijn. U kan dus voor de aanschaf van deze produkten bij ons Meldrone terecht (trouwens ook een goede terras of opritreiniger.

Hoe werken deze produkten ?

Het produkt ( onder andere ENZYKLIN ) wordt verneveld op de te behandelen oppervlakte en enzymen doen vervolgens hun werk. Ze neutraliseren op een volledig natuurlijke en dus veilige manier het vuil dat zich op deze oppervlakte bevindt . Na enige tijd ( afhankelijk van meteo , gemiddeld vanaf 3 maand) zien we dat het dak aanzienlijk proper en nieuw wordt. Zelfs het hardnekkigste vuil verdwijnt.

Dezelfde produkten bestaan om zonnepanelen en wanden te behandelen.

Indien u deze ecologische produkten via Meldrone bestelt, geniet u van een korting van 10 % op de officiële verkoopprijs !!

Kortom : – > mensen hoeven niet meer op een dak , al dan niet uitgerust met zwaar materiaal..

-> tijdswinst ( standaarddak is op een uurtje behandeld)

-> Minder duur : geen ladder,steiger ,hoogtewerker meer nodig ,veel minder werkuren

Doet men dus een grondige evaluatie, dan komt men tot het besluit dat dit materiaal een enorme meerwaarde betekent voor deze toepassingen waarbij de investering, rekeninghoudende met de kosten ( drone, werkuren,ladders,steigers, .. ) en opbrengsten van een werf snel is terugbetaald ZONDER schade te berokkenen aan mens , dier en natuur.

Graag meer informatie ?

Kontakteer ons zeker : info@meldrone.be of +32.475.50.38.51

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *