Deze drone wordt geleverd in een versterkte en heel ruime reiskoffer. Eveneens is het laadstation voorzien van deze handige reiskoffer. Beide koffers zijn voorzien van stevige wielen waardoor ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn , ook al wegen beide koffers relatief weinig.

Wanneer we de koffer openen merken we vele opbergvakjes op waardoor alles netjes en overzichtelijk is opgeborgen. Kabels, beschikbaar voor alle landen en werelddelen , zijn standaard meegeleverd, alsook alle andere benodigdheden.

Als we vervolgens de 4 opvouwbare armen openklikken en vervolgens vastdraaien merken we op dat de steunen en propellors naar beneden zijn gericht waardoor het zwaartepunt van de drone hoger komt te liggen , wat resulteert in een hele vlotte en stabiele wendbaarheid. De armen zijn gemaakt uit carbon. Toch blijft het toestel zeer gemakkelijk te besturen in hevige wind. Tijdens onze test waren er zelfs windstoten tot 40km/u maar dit leek weinig invloed te hebben op de manoeuvreerbaarheid van de drone. Wat we wel een paar keer opmerkten was dat tijdens een geplande vlucht de drone hierdoor zich zelf in veiligheid plaatste door te blijven hooveren om vervolgens op onze vraag de vlucht opnieuw probleemloos verder aan te vatten . Wegens de lagere ligging van de armen en propellers hebben de obstakeldetektors ook een veel beter en duidelijker onbelemmerd zicht op de omgeving. Men kan als optie ook een parachute installeren. Door de lagere ligging van armen en propellers zal de noodparachute dus ook moeilijker kunnen beschadigd of gehinderd worden indien deze opeens moet uitgeplooid worden.

We kunnen toch wel opmerken dat de matrice 300  de veiligste DJI drone is .. Omwille van de dubbele visuele obstakelsensoren in de zes richtingen en dubbele Time-of-Flight (TOF) -sensoren en daarbij ook nog een instelbaar detectiebereik van 1 tot 40 meter, kunnen piloten met vertrouwen en weinig gevaar vliegen , zelfs in donkere omstandigheden. Extra verlichting kan zo ingesteld worden dat deze automatisch wordt ingeschakeld langs de boven -en onderkant van de drone. Een aanstaande extra Circular Scanning Millimeter-Wave (CSM) Radar kan worden gemonteerd om de zes botsingsdetectiesensoren te versterken. Door al deze veiligheden kunnen de piloten tot heel dicht en probleemloos bij hun doelen vliegen zonder een gevaar op botsen..

 Verder is ons ook de enorme opstijg – en afdaalsnelheid opgevallen .

stijgsnelheden van > 5 m / s, daalsnelheden van> 3 m / s en horizontale snelheden van meer dan> 23 m / s (51 mph) , een horizontale hellingafdaling met 6 m / s.

De Matrice 300  wordt aangedreven door twee TB60’s die ervoor zorgen dat hij 45 minuten in  de lucht kan blijven .

In het draagbaar batterijstation kan men acht TB60-batterijen plaatsen en 4 batterijen van de afstandsbediening. Twee batterijen worden opgeladen in ongeveer 60 minuten . De laad -en batterijstand kan men duidelijk aflezen op het laadstation. De TB60 batterijen zijn ook zelfverwarmend , zelfs bij temperaturen onder het vriespunt.

Als er zich een noodsituatie voordoet waarbij de ene batterij wordt losgekoppeld, kan men altijd met één verder vliegen om veilig te landen.

Andere veiligheidsfuncties :

De meeste sensoren zijn dubbel aanwezig . Daarnaast heeft men ook een extra versnellingsmeter, barometer, IMU, RTK-antennes . De Matrice 300 mag dus zeker de  veiligste en meest betrouwbare drone van DJI genoemd worden.

Payloads :

Men kan tegelijkertijd twee payloads onderaan plaatsen en één bovenop.

Max laadvermogen is 2,7 kg. 

Tijdens onze test plaatsten we de micasense .. we komen hier verder in dit artikel op terug.

OcuSync Enterprise

De M300 bezit het transmissiesysteem OcuSync Enterprise 2.0 waardoor er een bereik kan zijn van 10 km naar uw afstandsbediening.

De vluchten worden uitgevoerd met de DJI pilot App.

Er is eveneens de mogelijkheid om met twee piloten tegelijkertijd te vliegen . Hierdoor kan bijvoorbeeld de ene piloot de drone doen opstijgen , verder vliegen en nadien worden overgenomen door een tweede piloot die deze op zijn locatie kan doen landen.

Ook handig om iemand te leren vliegen.De instructeur kan de vlucht steeds overnemen.

Verder is de drone waterbestendig en kan hij tegen lichte tot middelmatige regenval.

Zoals hierboven reeds vermeld kan deze drone goed  tegen de windturbulentie en windsnelheden tot 15 m / s of 50 km/u . omwille van de omgekeerde propeller, de krachtige motoren en de geoptimaliseerde FC- en ESC-algoritmen.

 Zelfs in winderige omstandigheden mag men stabiele shots verwachten !!

 De windsnelheid en -richting worden steeds weergegeven op de afstandsbediening van de piloot op hun primaire vluchtdisplay.

Micasense Rededge detector :

Tijdens onze test maakten we gebruik van deze topper !! Eerst even wat theorie ..

De ultieme oplossing als het gaat om precisie, flexibiliteit en efficiëntie. Altum legt gesynchroniseerde thermische, multispectrale en hoge resolutie beelden vast, waardoor een beeldset wordt geboden die optimaal is uitgelijnd en voorbereid op geavanceerde analyse. Verzamel informatie over de gezondheid van planten, fenotype en symptomen van watertekort, allemaal op één en dezelfde vlucht. Vlieg langer met bijna onbeperkte USB-opslag. Integratie is eenvoudig met verschillende soorten beschikbare interfaces en ingebouwde opties voor het monteren van de sensor.

MicaSense Altum: Een 3-in-1 oplossing voor ongeëvenaarde camera-zin in een compact pakket

. Altum is bijvoorbeeld compatibel met de DJI PSDK, die volledige integratie met compatibele DJI-drones mogelijk maakt. En het beste van alles: je bezit zelf je eigen beeldbestanden. Altum produceert standaard 16-bits Tiff-bestanden die kunnen worden gebruikt met maximaal verschillende beeldvormingsprogramma’s, waardoor u de vrijheid heeft om uw eigen platform te kiezen voor het verwerken en analyseren van de verzamelde gegevens, of zelfs het ontwikkelen en gebruiken van uw eigen softwareprogramma’s. Bovendien wordt Altum geleverd met de nieuwe DLS 2-lichtsensor, wat betekent dat uw gegevens zorgvuldig worden gekalibreerd en dat de evolutie ervan beter kan worden gevolgd, zelfs wanneer gegevens over een langere periode worden vastgelegd.

Onze test :

De MicaSense Rededge sensor wordt geleverd in een versterkt koffertje waarin alles veilig kan worden opgeborgen. Eveneens wordt een kalibratiepaneel meegeleverd zodat we voor de vlucht en na de vlucht de sensor en lichtinvallen kunnen calibreren.

Beperkte gebruikshandleiding wordt eveneens meegeleverd waarin er duidelijk verwezen wordt naar een digitale gebruikshandleiding waarin alles heel duidelijk en stap voor stap wordt uitgelegd.

We trekken de aandacht op het feit dat er geen verbinding is tussen de drone / pilot en de sensor. De sensor is uitgerust met een SDkaart waarop de beelden worden opgeslagen.

Eveneens wordt er een USB meegeleverd om WIFIcontact toe te laten tussen de sensor en het micasense Rededge programma waar we onze instellingen kunne maken voor de vlucht.

In dit programma treffen we alle gegevens van onze vlucht en plaatsbepaling aan , alsook de vliegsnelheid enz.. In dit programma stellen we ook onze vlieghoogte, snelheden vast en regelen alles zodanig om de gewenste instellingen en overlappingen te bekomen ( 75% ) om de beste resultaten te bekomen voor de desbetreffende toepassing ( er is bijvoorbeeld een verschil in vlieghoogte als we de kwaliteit van een grond wil achterhalen of bijvoorbeeld de ziekte op een blad willen bepalen ) . Eens de vluchtinstellingen zijn aangebracht kunnen we de opname van de foto’s laten beginnen in het programma ( kunnen we ook instellen vanaf welke hoogte en om de hoeveel tijd de foto’s moeten worden genomen, (bijvoorbeeld vanaf 50 meter hoogte om de twee seconden ) ..

Eens dit in het micasense programma is vastgelegd gaan we naar onze afstandbediening waar we ons veld afbakenen en overgaan tot de geplande vlucht in de pilot app.

Vervolgens laden we na de vlucht de foto’s in ons micasense programma op , kijken we na of de overlapping correct is en vervolgens is deze klaar om in het verwerkingsprogramma in te laden.

Hiervoor maken wij gebruik van PIX4fields waar de taakkaarten kunnen worden gemaakt voor bijvoorbeeld in de tractor in te pluggen.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *