Drones verzamelen snel en nauwkeurig gegevens om mogelijke bouwplaatsen of te renoveren panden te onderzoeken en bouwprojecten van ontwerp tot uitvoering te informeren.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN :

Bouwplanning en -ontwerp
Breng grote werkterreinen in kaart om gedetailleerde, nauwkeurige gegevens te verkrijgen met behulp van drones. 2D-kaarten en 3D-modellen helpen teams om de projectplanning en -ontwerpen te optimaliseren.

Opvolging van de werkzaamheden
Dankzij drone-oplossingen, samen met software voor beeldverbinding en 3D-modellering, blijven teams volledig op de hoogte van de voortgang op de bouwplaats en de toewijzing van middelen, zodat projecten op tijd en op schema blijven.

Gegevensverzameling
Nauwkeurige gegevens verzamelen over grote gebieden met behulp van diverse sensoren en software

Bouwplanning en ontwerp

Waarom BIM?

BIM staat voor Building Information Modeling, letterlijk vertaald: het maken van een bouwwerk informatiemodel.

Een BIM is een driedimensionaal, digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld

Maar liefst 98% van de bouwbedrijven werkt nog met papieren grootformaat tekeningen, maar gelijkertijd geeft bijna de helft (48%) aan de transformatie naar BIM topprioriteit te geven.

Traditionele uitdagingen in bouwplanning en -ontwerp
Het gebrek aan precieze positiegegevens maakt het moeilijk om BIM-ontwerpen, wegenvectorkaarten en satellietbeelden op elkaar af te stemmen, wat tijd en arbeid kost.

2D-ontwerpen zijn niet in staat de ruimtelijke informatie te illustreren die nodig is om het ontwerp volledig te visualiseren.

De BIM-ontwerpen kunnen sterk afwijken van het reële model, waardoor het moeilijk is het ontwerp te visualiseren en te verifiëren.

Hoe drones bouwplanning en -ontwerp verbeteren
3D-modellen maken met nauwkeurige plaatsbepalingsgegevens die gemakkelijk in de BIM-modellen kunnen worden ingepast om ontwerpen te visualiseren.

Ontwerpen kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van door drones gemaakte 3D-modellen die compatibel zijn met diverse GIS-software.

Gerelateerde producten :

DRONES :

DJI Mavic 3 E https://www.meldrone.be/droneshop/dji-mavic-3-enterprise-advanced/

DJI Mavic 3 T DJI Mavic 3T Worry-Free Basic Combo – MELDRONE

DJI Matrice 300 RTK https://www.meldrone.be/droneshop/dji-matrice-300-rtk/

SOFTWARE

DJI Terra

Pix4D

Agisoft Metashape

Geïnteresseerd ? Vraag bij ons naar meer informatie !

Aangezien basispakketen niet DE professionele oplossing zijn , stellen wij u graag het ideale concept voor ( welke drone,software .. ) dat volledig is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf aan de beste prijs !

Wij denken met u mee op korte en lange termijn !

Info@meldrone.be of +32/475.50.38.51

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *