Met deze blog over DJI’s nieuwe Mavic Mini 2, nemen we een andere kijk op de Mavic drones zetten we ze even naast elkaar … om u beter proberen te helpen beslissen welke van deze modellen het beste past bij uw behoeften. Van de lichtgewicht DJI Mini 2 tot de uitgebalanceerde Mavic Air 2 en de krachtige DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom, elk model heeft zijn eigen unieke voordelen om uit te kiezen. Hier is alles wat je moet weten over deze DJI consumentendrones:

ONTWERP


Alle 3 de Mavic modellen hebben een gelijkaardig ontwerp, elk met een kenmerkende matte, lichtgrijze kleur.

De DJI Mini 2 is de kleinste van deze drones (en van alle DJI-drones), met een gewicht van slechts 249 gram , wat betekent dat er geen licentie of registratie nodig is om te kunnen vliegen. Dit kan een groot voordeel zijn voor beginners die op zoek zijn naar iets kleins en makkelijk om mee te beginnen. Het is ook ongelooflijk gemakkelijk te vervoeren omdat het gemakkelijk in de palm van je hand past als het eenmaal volledig is opgevouwen.

DJI mini 2

Gewicht : 249 Gram

Opgevouwen : 140×82×57 mm (L×W×H)

Uitgeplooid : 160×202×55 mm (L×W×H)

DJI Mavic Air 2

Gewicht: 570 g

Opgevouwen : 180×97×84 mm (L×W×H)

Uitgeplooid183×253×77 mm (L×W×H)

Gewicht: Mavic 2 Pro 907 g | Mavic 2 Zoom 905 g

Opgevouwen : 214×91×84 mm (L×W×H)

Uitgeplooid: 322×242×84 mm (L×W×H)

De DJI Mavic Air 2 heeft een gewicht van 570g, wat een behoorlijke middenweg is tussen de Mini 2 en de DJI Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom. Door het zwaardere gewicht en het grotere ontwerp kan de Mavic Air 2 meer high-tech functies bevatten zonder dat de prijs al te drastisch stijgt. De DJI Mavic Air 2 heeft ook een afmeting van 180x97x84 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand en een afmeting van 183x253x77 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand. Dit betekent dat u de Mavic Air 2 gemakkelijk kunt inklappen om in een kleine tas of koffer te passen wanneer u op reis bent, aangezien hij het oppervlak van een grote smartphone heeft wanneer hij volledig is opgevouwen.

De DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom wegen allebei respectievelijk 907g en 905g, waardoor ze de zwaarste opties van deze consumentendrones zijn, maar ook de meest geavanceerde functies bevatten. Hun gewicht verschilt lichtjes door de verschillende camera’s die elk model bezit, maar hun ontwerp is bijna identiek. Ze hebben beide een afmeting van 214x91x84 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand en een afmeting van 322x242x84 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand. Hoewel ze de grootste van de consumenten-DJI-drones zijn, kunnen de DJI Mavic 2 Pro en de Zoom beide zonder problemen in een rugzak worden meegenomen.

GIMBAL & CAMERA


De Mavic Mini 2 wordt geleverd met een 3-assige gimbal en een verbeterde camera van de eerdere Mavic Mini. De DJI Mini 2 kan nu 4K video opnemen met 30 frames per seconde en 12-megapixel foto’s in zowel jpeg als DNG raw formaat. Naast de gloednieuwe 4K-videomogelijkheid heeft de Mini 2 4x digitale zoommogelijkheden (bij opname in 1080p). Dit is meer dan genoeg voor de meeste amateurfotografen en videografen, waardoor u hoogwaardige, vloeiende beelden krijgt tegen een betaalbare prijs. Wie echter op zoek is naar meer professionele fotografie kan kiezen voor één van de andere modellen.

De DJI Mavic Air 2 beschikt over hetzelfde gestabiliseerde 3-assige gimbalsysteem dat trillingsvrije beelden garandeert, hoewel de camera veel geavanceerder is. De Mavic Air 2 kan 4K-video opnemen met 60 fps en beschikt over een ½ CMOS-sensor die 48-megapixel foto’s kan vastleggen, waardoor de kwaliteit veel beter is dan die van de Mini 2. De DJI Mavic Air 2 geeft je ook meer opties voor het formatteren van beelden, met de mogelijkheid om te filmen in jpeg, DNG raw, MP4 en MOV formaten. Als je een semi-professionele of een recreatieve gebruiker bent die bereid is om meer uit te geven voor een betere kwaliteit camera, dan is de Mavic Air 2 een uitstekende optie.

de DJI Mavic 2 Zoom als de DJI Mavic 2 Pro systemen hebben hetzelfde gestabiliseerde 3-assige gimbalsysteem als de andere modellen, maar worden elk met een heel andere camera geleverd. De Mavic 2 Zoom is uniek omdat hij buitengewone zoommogelijkheden heeft, met ondersteuning van 2x verliesvrije optische zoom van 24mm-48mm tijdens de vlucht. Deze zoomfunctie biedt het met opnamestanden zoals Super Resolution, waarbij meerdere foto’s aan elkaar worden gehecht tot één uitstekende 48-megapixel foto. Het heeft ook het unieke Dolly Zoom effect, een Hitchcock-achtig effect dat inzoomt op een onderwerp terwijl de achtergrond van het beeld naar buiten toe wordt vervormd.

Zowel de Zoom als de Pro kan 4K video opnemen met 30 fps, maar terwijl de Zoom slechts 12-megapixel foto’s kan opnemen, kan de Pro 20-megapixel foto’s opnemen dankzij de 1-inch sensor. Deze sensor verbetert de kleur, het licht en de details van een foto en geeft gebruikers de mogelijkheid om de cameraparameters te controleren voor een eenvoudigere post-productie. Als je op zoek bent naar een consumentendrone met een camera van de hoogste kwaliteit en je bent minder bezorgd over de optische zoom, kun je niet beter dan de DJI Mavic 2 Pro.

VLUCHTPRESTATIE


De DJI Mini 2 heeft een maximale vliegtijd van 31 minuten en een geüpgraded bereik van 10 km, waardoor je de tijd kunt nemen om foto’s te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij of een te groot bereik. Het is ook gebouwd om wind tot 37,8 km/u te weerstaan en om zo snel als 57,6 km/u te vliegen, waardoor het een unieke stoere en snelle drone is voor zijn kleine formaat. Zijn verbeterde OcuSync 2.0 transmissiesysteem is voorzien van 2.4/5.8 GHz autoschakeling, die door interferentie en signaalvervaging heen snijdt om een stabiele verbinding en een vlotte video-downlink te garanderen. Dankzij de upgrades die sinds de Mavic Mini aan de Mini 2 zijn gedaan, ligt deze drone niet meer ver achter op de andere consumentendrones als het gaat om vluchtprestaties.

De Mavic Air 2 beschikt over hetzelfde 10 km videotransmissiebereik en OcuSync 2.0-transmissiesysteem als de DJI Mini 2, maar heeft een hogere snelheid van 64 km/u en een langere vliegtijd van 34 minuten. De windweerstand is ongeveer gelijk aan die van de Mini 2, hoewel de Mini 2 niet mag worden gebruikt bij temperaturen onder 0°C, kan de Mavic Air 2 wel 40°C halen. Het grootste voordeel van de Mavic Air 2 op het gebied van vluchtprestaties is de mogelijkheid om iets langer en sneller te vliegen in een koudere omgeving, dus als dit belangrijk voor u is, dan zal de Mavic Air 2 uw beste optie zijn.

Zowel de DJI Mavic 2 Zoom als de DJI Mavic 2 Pro hebben een vliegtijd van 31 minuten en een bereik tot 8 km. Dit bereik is iets korter dan de Mavic Mini 2 en de Mavic Air 2, maar alle drie de modellen maken gebruik van het OcuSync 2.0-transmissiesysteem voor een stabiele, lange-afstandsvideotransmissie. De Mavic 2-serie drones hebben dezelfde windweerstand als de andere twee modellen en hetzelfde temperatuurbereik als de Mavic Air 2, maar ze zijn het snelst omdat ze snelheden tot 72 km/u kunnen bereiken in de S-modus.

INTELLIGENTE VLIEGMODI


De DJI Mini 2 heeft verschillende intelligente vliegmodi die zowel beginners als gevorderden helpen om de drone te besturen. Smart Return to Home start de vlucht van de drone automatisch terug naar zijn ‘homepoint’ , terwijl het automatisch opstijgen en het nauwkeurig zweven helpen om de bediening gestroomlijnder dan ooit te maken. De intelligente vliegmodi die echt schitteren op de Mavic Mini 2 zijn de QuickShot-modi, waarmee je met één druk op de knop dynamische video’s kunt vastleggen. Kies uit modi zoals Dronie, Helix, Circle, Rocket en Boomerang om share-worthy video’s voor sociale media te maken.

De Mavic Air 2 heeft een reeks intelligente vliegmodi die het nog gemakkelijker maken om het vliegtuig te vliegen en beelden te schieten. Het beschikt over dezelfde vijf QuickShot-modi als de Mini 2 en een zesde Asteroid-modus. Het bevat ook ActiveTrack 3.0 en Point of Interest-modus om te helpen onderwerpen te volgen tijdens het filmen, en Spotlight 2.0 om de camera te vergrendelen op een onderwerp terwijl je vrij vliegt. De Hyperlapse-modus is een andere coole functie van de Mavic Air 2, waarmee u complexe opnamen kunt maken zonder dat u de post-processing hoeft te doorlopen. Als je een drone nodig hebt dat intelligenter is als het gaat om het volgen en filmen, dan is de DJI Mavic Air 2 een waardige stap voorwaarts ten opzichte van de Mini 2.

De DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom ondersteunen alle zes de QuickShot-modi, evenals Point of Interest en Hyperlapse. Beide modellen zijn wel voorzien van ActiveTrack 2.0, wat een eerdere versie is dan die op de Mavic Air 2. Ze ondersteunen echter extra functies zoals Waypoints en Tripod Mode met de toevoeging van de TapFly-functie. De DJI Mavic 2 Zoom beschikt ook over de speciale DollyZoom- en SuperResolution-modi dankzij de zoommogelijkheden.

WELKE DRONE IS HET BESTE VOOR JOU?


De drone die u kiest, hangt af van uw specifieke behoeften en uw budget. De DJI Mini 2 is het goedkoopste model voor slechts 445 euro , en is perfect voor beginners of recreatieve gebruikers die op ontdekking zijn in de wereld van de drones en die iets speciaals willen plaatsen op sociale media.

De DJI Mavic Air 2 is bijna het dubbele van de prijs en kost 819 euro, maar het wordt geleverd met veel meer intelligente vliegmodi en een krachtige camera die het een waardige upgrade voor semi-professionele fotografen maken. Het is ook een uitstekende midden van de weg optie, waardoor u de beste waar voor uw geld krijgt in termen van grootte en prestaties. Als u een beginner bent die op zoek is naar iets krachtiger dan de Mini 2 of een professional die op zoek is naar een goede deal, dan is de Mavic Air 2 het geld waard.

De DJI Mavic 2 Pro is het duurste model met 1339 euro, maar het geeft u de meest krachtige prestaties van alle opties. Als u de beste camera en vliegmogelijkheden wilt die geld kan bieden, kunt u niet beter dan de DJI Mavic 2 Pro. De DJI Mavic 2 Zoom is iets goedkoper : 1159 euro , en is perfect voor iedereen die waarde hecht aan zoommogelijkheden. Het kan echter een betere deal zijn om zich de Mavic Air2 aan te schaffen.

De DJI Mavic-drones zijn enkele van de beste consumentendrones op de markt, en je kunt echt niet verkeerd gaan met een van hen. Alleen jij kunt beslissen wat je uit je drone wilt halen en welke van deze drones je naar de plek brengt waar je heen wilt.

Hopelijk hebben wij, MELDRONE.be jullie kunnen helpen bij jullie keuze .. rechtstreeks bestellen kan hier :

Mini 2 :

https://www.meldrone.be/droneshop/__trashed/

Mavic Air 2 :

https://www.meldrone.be/droneshop/dji-mavic-air-2-2/

Mavic pro :

https://www.meldrone.be/fr/droneshop/dji-mavic-2-pro-aerial-drone-2/

Mavic zoom :

https://www.meldrone.be/droneshop/dji-mavic-2-zoom-aerial-drone/

of volledige webshop :

https://www.meldrone.be/droneshop/

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *