Met dit artikel willen we jullie graag helpen om een paar pragmatische stappen te nemen om ervoor te zorgen dat u dit jaar het meeste uit uw drone-programma haalt. Nog belangrijker is dat we een licht werpen op de stappen en doelen waaraan je je zonder veel moeite kunt houden en je kennis laten maken met een paar drone-tips en -trucs die je klaarstomen voor succes in 2023 en daarna.

Voer regelmatig batterijonderhoud uit
Als er één gewoonte is die je dit jaar moet opbouwen, dan is het wel het inplannen van enkele batterijcontroles in je agenda. Zoals wordt aangegeven in de documentatie over de batterij bij uw DJI Enterprise-drone, hebben zelfs slimme batterijen zorg nodig om hun functionaliteit te maximaliseren en veilige vluchten te garanderen. Goed onderhoud wordt nog belangrijker als de batterij langere tijd niet wordt gebruikt.

Voer de volgende stappen uit wanneer daarom wordt gevraagd door DJI Pilot 2, of om de 3 maanden of 50 cycli (wat het eerst komt):

Laad de batterij op tot 100% en laat deze 24 uur rusten.
Installeer de batterij in de drone. Vlieg met de drone, en wanneer het resterende energieniveau onder de 20% komt, landt u het vliegtuig en verwijdert u de batterij.
Laat de batterij 1 uur stilstaan.
Nu kunt u de batterij opladen tot 100% of tot het juiste energieniveau voor opslag.

Daarnaast raden wij u aan de volgende controles uit te voeren voor het onderhoud van de batterij:

Plaats de batterij in de drone en zet hem aan om de batterij-informatie in DJI Pilot 2 te bekijken. Controleer of het verschil in celspanning minder is dan 0,1V en of de firmware van de batterij is bijgewerkt naar de laatste versie.
Inspecteer de batterij visueel en zorg ervoor dat deze niet opgezwollen, lek of beschadigd is.
Reinig de accupolen met een schone, droge doek om het risico van verbindingsfouten te verminderen.
Controleer het aantal cycli van de batterij
U moet er ook een gewoonte van maken om regelmatig het batterijniveau en het aantal batterijcycli te controleren. De TB30 accu van de Matrice 30 serie is bijvoorbeeld berekend op 400 cycli. Het is niet raadzaam om hem te blijven gebruiken als dit aantal cycli is bereikt. Een ander punt om te onthouden is dat de levensduur van een lithium batterij wordt beïnvloed als deze op een hoog niveau wordt opgeslagen. Aanbevolen wordt om TB30 niet langer dan 120 dagen van het eerste jaar op te slaan met een lading van 90% of meer.

Kalibreer uw accu’s
Het uitvoeren van een capaciteitskalibratie voor uw batterij zorgt ervoor dat u nauwkeurige informatie over het batterijpercentage ontvangt, wat een essentiële metriek is om zonder incidenten te kunnen vliegen. Als het proces wordt genegeerd, kan de foutmarge groter worden bij voortdurende activiteiten.

Volg de onderstaande stappen voor de capaciteitskalibratie:

Laad de batterij volledig op tot 100% en laat deze 1 uur rusten.
Plaats de batterij in de drone en vlieg met het vliegtuig totdat het resterende vermogen minder dan 20% bedraagt.
Land het vliegtuig, verwijder de batterij en laat de batterij 1 uur rusten.
Bekijk voor meer professionele tips over batterijgebruik en -veiligheid de DJI Enterprise Battery Maintenance Guide.

Shortcuts voor de afstandsbediening instellen

De afstandsbediening is uw enige verbinding met de drone. Het is het medium waarmee u uw wil over de drone kunt uitoefenen en ervoor kunt zorgen dat de drone precies doet wat u wilt. Hoe meer je vertrouwd raakt met de afstandsbediening, hoe meer flexibiliteit je krijgt om de beste resultaten voor je missie te behalen, naast de talloze autonome vluchtopties die je al gebruikt met de DJI Pilot 2-app.

En dan zijn er momenten waarop het navigeren door een touchscreen menu om een cruciale functie te selecteren gewoon niet haalbaar is, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden. Daarom bevat de nieuwe DJI RC Plus meer fysieke knoppen dan elke andere afstandsbediening voor drones. Met een beetje oefening kun je een spiergeheugen opbouwen, door verschillende cameraweergaven bladeren, in- en uitzoomen en zelfs PinPoints laten vallen zonder dat je ooit je handen van de stuurknuppels hoeft te halen.

Sommige van de noodzakelijke snelkoppelingen zijn al ingebouwd in de controller. Als u bijvoorbeeld de terugknop ingedrukt houdt terwijl u op de opnameknop drukt, wordt de schermopname gestart. Evenzo, als u de helderheid van het scherm wilt aanpassen, kunt u de terugknop ingedrukt houden en de linker draaiknop verplaatsen.

Andere snelkoppelingen kunnen worden geprogrammeerd via de Pilot 2-app. De knoppen C1, C2, C3 en 5D op de RC Plus zijn aanpasbaar. U kunt de functies voor elk van deze configureren en unieke combinatiesnelkoppelingen instellen door de C1-, C2- en C3-knoppen tegelijkertijd te gebruiken met de 5D-knop.

Probeer de nieuwe Terrain Follow functie voor Enterprise drones uit
Terrain Follow is een intelligente vliegmodus die vooral handig is bij het in kaart brengen of onderzoeken van gebieden met hoogteverschillen. In deze modus houdt de drone een vooraf ingestelde afstand tot de grond aan en stijgt of daalt het automatisch met de helling van het terrein.

Terwijl sommige Enterprise drone modellen zoals de Matrice 300 RTK en de Matrice 30 vereisen dat je het Digital Surface Model of hoogtegegevens van het vlieggebied uploadt voordat je deze onmiskenbaar indrukwekkende functie kunt gebruiken, kunnen Mavic 3 Enterprise operators hun voordeel doen met Terrain Follow wanneer ze maar willen omdat hun drone omnidirectionele detectie werd ingebouwd. Wat een geweldige tijd om een Mavic 3E te bezitten!

Start de gratis proefversie van FlightHub 2
Als uw team wil profiteren van real-time zichtbaarheid (en extra input) in drone-operaties, probeer dan dit jaar zeker de vlootbeheersoftware FlightHub 2 van DJI Enterprise uit. De cloud-gebaseerde oplossing is geschikt voor de M300 RTK, M30 en Mavic 3E, en de gratis proefversie is beschikbaar tot 30 juni 2023.

Wat FlightHub 2 in wezen doet, is alle grondteams, drones, payloads, piloten, de gegevens die ze verzamelen en de managers in de backoffice samenbrengen op één platform. Dit soort synchronisatie met real-time omgevingsbewustzijn en de mogelijkheid van live annotaties kan ongelooflijk nuttig blijken tijdens inspecties voor openbare veiligheid en kritieke infrastructuur. Graag meer informatie ? Contacteer ons : info@meldrone.be

Verwerk je eerste kaart in DJI Terra , Pix4D, …
Ongeacht uw bekendheid met dronemapping is dit een activiteit die u in 2023 moet proberen, al was het maar om te zien hoe eenvoudig een schijnbaar complex proces kan zijn. Terra, de DJI mappingsoftware, is een natuurlijke uitbreiding van DJI Enterprise drones. In vergelijking met soortgelijke oplossingen is DJI Terra ongeveer vier keer zo efficiënt gebleken, omdat het vrij is van alle barrières die komen kijken bij het wisselen van platform en het overdragen van gegevens.

Maak uw DJI Enterprise drone verlanglijstje
Zeker, de feestdagen zijn voorbij. Maar het enige wat dit betekent is dat het tijd is om te beginnen met het samenstellen van “De 2023 Drone Wish List.” Hier zijn onze topaanbevelingen voor uw gereedschapskist dit jaar:

Mavic 3E/T: De nieuwe Mavic 3 Enterprise en Mavic 3 Thermal zijn gebaseerd op het krachtige DNA van DJI’s vlaggenschip prosumer serie, waardoor ze een super indrukwekkende vliegtijd van maximaal 45 minuten hebben. Andere opmerkelijke kenmerken zijn een 56× zoomcamera, een mechanische sluiter die bewegingsonscherpte voorkomt, en een RTK-module voor centimeter nauwkeurige metingen.

Mavic 3 M Effectieve luchtopnames moeten het onzichtbare zien. Daarom heeft de Mavic 3 Multispectral twee vormen van zicht. Hij combineert een RGB-camera met een multispectrale camera om de gewasgroei volledig helder te scannen en te analyseren. Landbouwproductiebeheer vereist precisie en gegevens, en Mavic 3M levert beide.

En natuurlijk nog veel meer bij je vertrouwde DJI verdeler !

bron : DJI

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *