Drone-gegevens creëren nauwkeurige 2D- en 3D-modellen die naadloos integreren met lokale geografische informatiesystemen, waardoor bedrijven en landmeters resultaten kunnen visualiseren.

Stedenbouw Belangrijkste voordelen

Stadsmodellering

Ontwerp en plan effectiever met 3D-realiteitsmodellen die landvorm- en architecturale informatie nauwkeurig weergeven.

Classificatie stad-platteland

Verkrijg nauwkeurige 2D-kaarten en 3D-modellen van het landschap zo vaak als nodig is om een juiste, up-to-date classificatie te garanderen.

Corridor in kaart brengen

Breng snel corridors zoals rivieren, bruggen en wegen in kaart en maak nauwkeurige 2D- en 3D-modellen om onderhoud, opmetingen en inspectie te vergemakkelijken in een zeer korte tijd. Win tijd en geld en behoud of verbeter zelfs de kwaliteit !

Stadsmodellering

Traditionele uitdagingen in stadsmodellering

Het gebrek aan nauwkeurige positiegegevens maakt het moeilijk om BIM-ontwerpen, wegvectorkaarten, Google-kaarten en satellietbeelden op elkaar af te stemmen, wat tijd en arbeid kost.

2D-ontwerpen zijn niet in staat om de ruimtelijke informatie te illustreren die nodig is om het ontwerp volledig te visualiseren.

De BIM-ontwerpen kunnen behoorlijk verschillen van het realiteitsmodel, waardoor het moeilijk is om het ontwerp te visualiseren en te verifiëren.

Hoe drones helpen bij het maken van stadsmodellen

Snel opstijgen en vliegen over steden of landelijke gebieden om gegevens vast te leggen met behulp van geautomatiseerde vluchten, kosten te verlagen en werkuren op het terrein te verminderen.

Maak 3D-modellen met nauwkeurige, geo-gerefereerde gegevens die gemakkelijk in de BIM-modellen kunnen worden ingepast om ontwerpen te visualiseren.

De 3D-modellen die worden gegenereerd met behulp van fotogrammetriesoftware zijn compatibel met een verscheidenheid aan GIS-software, waardoor het planningsproces wordt gestroomlijnd.

Gebruikte drones en platformen :

DJI Mavic 3 enterprise (Mavic 3 enterprise heeft een vaste payload)

DJI Matrice 350

Payloads en software :

Als payload van de DJI Matrice 350 kunnen we onder andere gebruiken :

DJI P1

DJI L1

Yellowscan

Software :

DJI Terra – Pix4d -Metashape – Agisoft

Heb jij als landmeter of bedrijf ook graag meer informatie over deze handige hulpmiddelen ?

Contacteer ons volledig vrijblijvend ! info@meldrone.be of +32 475.50.38.51

Momenteel is alles snel leverbaar !

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *